Miért népszerű a foci világbajnokság?

A foci VB szinte töretlen népszerűségnek örvend minden 4. évben nem csak a szurkolók, de a focit közelről nem követők szemében is. Ebben az egy hónapban rengetegen nézik a meccseket, szurkolnak a kedvenc csapataiknak, vagy a szerencsések hazájuknak is. A népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy rengeteg városban szerveznek meccsnézéseket a VB idejére. Egy ilyen szerveződés a VB meccsek közvetítése Szigetváron is. Bejegyzésünkben azt fogjuk megnézni, minek köszönheti a foci VB ezt a népszerűséget.

A foci olyan univerzális „nyelv”, melyet a világ minden táján megértenek. Ennek megfelelően az egyik legjobb lehetőség, hogy egy-egy ország híre eljusson a világ minden tájára, ami miatt felkelti az emberiség nagy részének érdeklődését. Ilyenkor egy-egy jó eredmény hatására rengeteg külföldi embernek alakulhat ki jó véleménye egy országról, aminek köszönhetően a hazafiasság rendkívül nagy szerepet játszik a foci VB-k életében. Nem csak a játékosok, hanem a szurkolók számára is.

Ezek mind igazak természetesen az olimpiai küzdelmekre is, azonban a foci előnye, hogy itt csak egy sportágat kell/lehet egyszerre követni, így mindenki ugyanazt a sportot nézi, ugyanabban a sportban szurkol éppen a torna ideje alatt.

Mindezek mellett a foci előnye, hogy univerzális sportágról van szó, amely mindenki számára elérhető valamilyen formában, mivel csak egy labdára van hozzá szükség, és már lehet is űzni. Ennek köszönhetően gyerekkorban is rengetegen szeretik meg a sportot, amely aztán gyakran kitart az emberek élete végéig.