Mit érdemes tudni az autós kesztyűkről?

Az autózás nem csak utazási forma, hanem egy életérzés is sokak számára. Ennek megfelelően jó néhányan szeretnek minden igényt kielégítve autózni, amihez hozzátartozik egy pár autós kesztyű is. Bejegyzésünk ezekről az autós kesztyűkről fog szólni.

Az autó kesztyűk történelme

Az autós kesztyűk természetesen szorosan kapcsolóknak az autózás történelméhez. Először a 19. század végén találkozhattunk kifejezetten autóvezetésre használt kesztyűkkel. Ezeknek a funkciója az volt, hogy elősegítse az autó vezetését. A kezdeti időszakban az autó kormánya fából vagy fémből készült, valamint természetesen nem volt még szervokormány sem, így az autóvezetéshez erőt kellett kifejteni. Ehhez nyújtott segítséget a kesztyű.

Hamar kialakult az igény a stílusos, divatos kesztyűk iránt, már ekkor szerettek a sofőrök olyan kesztyűt viselni, ami hozzáadott valamit kinézetükhöz.

Később már nem volt szükség kesztyűkre az újabb autók vezetéséhez, sokan azonban ennek ellenére sem hagytak fel a viselésükkel, pont úgy, ahogy manapság történik ez.

Átlagos kesztyű vagy autós kesztyű?

Manapság a legnagyobb különbség az autós kesztyűk és az átlagos kesztyűk között, hogy a vezetéshez kifejlesztettek kesztyűk vékonyak, mely elősegíti a biztosabb fogást. Továbbá, mivel nem csak hidegben szeretnek az emberek autós kesztyűt viselni, így úgy alakítják ki őket, hogy a kezeket szárazon, hidegen tartsák, akár a nyári melegben is. Ha erre nem kerít sort a kesztyű készítője, akkor melegben a folyamatos izzadtság miatt könnyen el lehet veszíteni a fogást a kesztyű miatt.