Mit kerülj el, ha egészséges szemeket akarsz?

A szemek védelme mindenki számára nagyon fontos, mivel, ha a látásod elromlik, akkor csak olyan nagyon drága lehetőségek vannak a probléma javítására, mint a lézeres szemműtét. Ennek megfelelően ki kell használni minden lehetőséget arra, hogy a szemed megvédd. Azt fogjuk cikkünkben bemutatni, hogy mit ne csinálj, ha meg akarod őrizni szemeid egészségét.

Kontaktlencsében alvás

A kontaktlencséket mindenképpen vedd ki, ha alvásról van szó. Nem jelent problémát, ha egy 20-30 perces alváshoz elfelejted kivenni a kontaktlencséket, azonban éjszakára semmiképpen se felejtsd benn őket, mivel elzárják az oxigént a szemektől, ami fertőzésekhez vezethet.

A szemek dörzsölése

Függetlenül attól, hogy viselsz-e kontaktlencsét, a szemek dörzsölését el kell kerülni. Természetesen erre nincs mindig lehetőség, azonban, ha muszáj megdörzsölni a szemet, azt mindig gyengéden tedd, valamint legyen a szem becsukva.

A rendszeres szemészeti vizsgálat elmulasztása

Akinek nem jó a látása, tudja, hogy gyakran kell szemészhez járnia vizsgálatra. Akinek viszont nincs szüksége szemüvegre, kontaktlencsére, gyakran nem foglalkozik a kontrollal, nem jár el vizsgálatokra. Ez nem jó megoldás, mivel amikor a probléma már érezhető, akkor már nagy a baj.

Monitor, képernyő bámulása egész nap

A szem is elfárad a folyamatos használattól, amire az elektronikus eszközök képernyője nagy hatással van. Azt javasolják az egészség megőrzéséhez, hogy minden 20 percre, amikor egy képernyőt nézel, jusson legalább 20 másodperces szünet, amikor a távolba tekintesz.