Csótányirtási megoldások

Csótányirtási megoldásokGyakran találkozhatunk csótánnyal otthonunkban, és ha egy megjelenik, akkor valószínűleg követni fogja több is. Ha észrevesszük a problémát, akkor egyből el kell kezdeni a rovarirtást, mielőtt nagy lenne a baj. Ha az itt említett technikák nem vezetnek eredményre, vagy csak biztosra akarsz menni, akkor minden esetben érdemes profi cég segítségét kérni az irtáshoz. Cikkünkben a csótányirtáshoz fogunk segítséget nyújtani.

A csótányok saját maguk is bemehetnek a lakásba, de gyakori az is, ha költözés során, pakolás során bútorokkal, vagy egyéb tárgyakkal visszük be őket.

Amikor megjelentek, az első feladat, hogy minden olyan lyukat, rést betömünk, ahol megbújhatnak, mivel ezek kiváló helyet jelentenek a szaporodásra. Ezt kombinálni lehet azzal, ha citromot, citrom levét, uborkát helyezel el a lakásban bizonyos helyeken, pl. ott, ahol jó eséllyel bejutnak a kártevők. A citrom és az uborka elriasztja a csótányokat, akár a már lakásban levőket is távozásra késztetik.

A WD-40 nevű multifunkciós szer alkalmazása is kiváló megoldás lehet a csótányok távol tartásához. Arra kell csak figyelni, hogy ne lélegezd be a szert, amikor használod, mivel az emberi szervezetre is ártalmas lehet.

További megoldás, ami kifejezetten a csótányok elpusztítására irányul, ha bórsavval, vagy gipsszel szórod be a lyukakat, nyílásokat, repedéseket.

Ha ezek a házi megoldások nem jártak eredménnyel, akkor lehet vásárolni csótánycsapdákat. Hasonlóan az egérirtáshoz, itt is lehet ragasztós és mérges változatokat is vásárolni, használni.