A kézműves csokoládék előnyei

A kézműves csokoládék előnyeiA csoki fogyasztása rengeteg ember számára jelent örömet. Amíg legtöbben a boltokban kapható, megszokott csokikat fogyasztják, addig ma már egyre jobban elterjed a kézműves csokoládé fogyasztása. Ennek előnyeiről lesz szó bejegyzésünkben.

A csokoládé több mint 600 aromából áll össze, aminek köszönheti jellegzetes, utánozhatatlan ízét is. Ezek az összetevők az egyik legkomplexebb étellé teszik a csokit a világon. A kézműves csokoládék előnye, hogy a kakaóbabokat a pörkölés során több napig pörkölik, majd szárítják meg, szemben számtalan „tömeg” csokoládéval, ahol nincs idő az ilyen alapos elkészítésre. Mivel ennek folyamán nyeri el jellegzetes aromáját a csoki, így mindenképpen érdemes megfelelő mennyiségű időt szentelni ennek a folyamatnak.

A kézműves csokoládék készítésekor odafigyelnek a kakaóbabok származási országára is, mivel az egyes országok különféle ízeket jelentenek az elkészült csokoládé szempontjából. Nem csak a kakaóbab származási országa fontos, hanem az is, hogy mikor lettek a felhasznált kakaóbabok betakarítva. A betakarított kakaóbabokból gyakran hetekbe telik, mire fogyasztható csokoládé lesz, így különösen oda kell arra figyelni, hogy mennyivel előbb lettek a kakaóbabok leszedve.

A kézműves csokoládék kisebb adagokban készülnek, nem tömeggyártott termékekről van szó, így sokkal jobban nyomon követhető a készítési folyamat, meg lehet bizonyosodni arról, hogy minden egyes kakaóbab megfelelően meg van-e pörkölve, így teljesebb, jobb ízt kapunk a végére.