A szuperételek bemutatása

A szuperételek bemutatásaEgyre többet hallani a médiában, egyre több helyen lehet olvasni a szuperételekről, superfoodról. De mit is jelent valójában ez a kifejezés? Mitől is szuper a szuperétel? Cikkünkben ezt mutatjuk be.

A szótári megfogalmazás szerint a szuperételek olyan élelmiszerek, melyek tápanyagban gazdagok, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal, antioxidánsokkal.

Tápanyagok a szuperételekben

Az élelmiszerek legnagyobb előnye, hogy minőségi fehérjékben gazdagok, és biztosítani lehet velük az esszenciális zsírsavak bevitelét is. Ezeket az egyes tápanyagokat, alapanyagokat egyesével is be lehet vinni szervezetünkbe, azonban a superfoodok sem tudják egyetlen étellel biztosítani a szükséges tápanyagok bevitelét, de grammonként több tápanyagot tartalmaznak, mint az általános ételek, így kevesebbet kell fogyasztani belőlük, mint általában.

Feldolgozott szuperételek?

Nem csak természetes formában tudunk szuperételeket vásárolni, hanem feldolgozott formában is. Ezeknek jellemzője, hogy a különleges feldolgozás miatt nem veszítenek tápanyagtartalmukból, így finomak, könnyen felszívódóak lesznek akkor is, ha feldolgozzák őket.

A feldolgozás ellenére sem tartalmaznak vegyi anyagokat, mesterséges tartósítószereket, mivel a cél, hogy minél jobban megtartsák természetes állapotukat ezek az élelmiszerek.

A szuperételek rendszeres fogyasztása jó hatással van a közérzetre és a betegségek megelőzésére és kezelésére is.