Hol alkalmazható a purhab szigetelés?

Hol alkalmazható a purhab szigetelés?A purhab szigetelés népszerűsége egyre jobban növekszik, köszönhetően számos előnyének. Az egyik ilyen fő előnye a többi szigeteléshez képest, hogy a bárhol könnyedén alkalmazható, gyorsan megszilárdul, ami után felveszi a rendelkezésre álló hely alakját.

Ezeknek az előnyöknek köszönhetően rengeteg helyen alkalmazható a purhab szigetelés, lássunk ezek közül néhányat.

Mezőgazdasági épületek, ipari csarnokok

A mezőgazdasági, ipari csarnokok jellegzetessége, hogy hőszigetelés nélkül jelentős hőingadozás tapasztalható, ami nem előnyös az itt tartott állatoknak, takarmánynak sem. Emellett a purhab szigetelés a vízszigetelést is megoldja, így nem kell attól tartani, hogy a csapadék hatására vizesedik, tönkremegy a tárolt takarmány.

Trapézlemez tetők

Hasonlóan a mezőgazdasági épületekhez, a trapézlemez tetők sem rendelkeznek szigeteléssel alapesetben, így ezt külön kell megoldani. A purhab szigetelés előnye, hogy utólagosan, régi tetők esetén is alkalmazható, és nincs szükség külön javításra, a tető kisebb hibáit is javítja egyben a szigetelés. Mindezt minimális súllyal teszi, így nincs szükség a régi tetőszerkezetek megerősítésére sem.

Hullámpala tetők

Ahogy a trapézlemez tetők, úgy a hullámpala tetők is szigetelésre szorulnak, különösen akkor, ha régi szerkezetről van szó. Ezek a régi szerkezetek szintén nem biztos, hogy a nehezebb szigetelési megoldásokat megerősítés nélkül elbírják, így a purhab szigetelés egyik fő előnye itt is nagyon jól érvényesül. Emellett az összeillesztések, csavarok melletti hibákat is elfedi a purhab.