Lakás bérlési tippek

Lakás bérlési tippekA lakásbérlés, különösen nagyobb városokban, rengeteg embernek jelent megoldást a lakhatásra. Oda kell azonban figyelni lakás bérlés esetén, ugyanis gyakran egy kis odafigyeléssel sokkal jobb üzletet tudunk kötni.

A mai világban az egyik legnagyobb segítségünk, ahogy szinte minden más területen is, az internet lesz. A különböző kiadó lakás gyűjtőoldalak segítségével könnyedén tudjuk sorba tenni, szűrni a kiadó lakásokat. Ez pedig nagyon fontos, ugyanis gyakori hiba, hogy sokan nem a saját igényeiknek megfelelően keresnek lakást, hanem úgy gondolkodnak inkább, hogy ha másoknak is megéri, akkor nekik is. Pl. egyedülállóként valószínűleg nem lesz szükség 3 szobás lakásra, vagy egy egyetemistának nem biztos, hogy fontos, hogy exkluzív, a lehető legmodernebb, legfelszereltebb lakásban lakjon. Olyan extráért, amire nincs szükségünk, nem muszáj pluszt fizetni.

Ha van rá lehetőség és idő, akkor mindenképpen keressük fel személyesen a lakást, vegyük azt szemügyre. A képeken általában minden szép és jó, a valóság azonban sokszor árnyaltabb képet fest.

A szerződéskötés is fontos része a lakás bérlésnek, ha a tulajdonos nem akar írásos szerződést kötni, akkor jobban tesszük, ha végiggondoljuk, hogy biztosan megéri-e nekünk egy olyan lakást bérelni, amihez papíron semmi közünk nincs. Probléma, vita esetén ugyanis szerződés nélkül nagyon pórul lehet járni.