A legkedveltebb biztonságtechnikai rendszerek

A legkedveltebb biztonságtechnikai rendszerekA vagyonvédelem és a megelőzés nagyon fontos szerepet játszik házak, lakások, irodák megfelelő védelmében. Több különböző biztonságtechnikai megoldást alkalmazhatunk, attól függően, hogy mi a célunk a biztonsági rendszerrel.

A leggyakoribb megoldás a riasztórendszer alkalmazása. A riasztórendszerek lényege, hogy a felszerelt eszközök ajtónyitást, ablaknyitást, mozgást érzékelnek, majd pedig hangos jelzéssel jelzik a behatolás, problémát. Ezeket a rendszereket tovább lehet fejleszteni, és a helyi hanghatás mellett egy riasztóközpontba is be lehet őket kötni, így jelzéskor az őrző-védő cég munkatársai azonnal a helyszínre tudnak sietni.

Másik gyakori megoldás a kamera rendszer alkalmazása. Ahogy a neve is mutatja, kamerákat helyeznek el a legfontosabb helyekre, melyekkel látni lehet, hogy mi történik. Adott esetben, ha igény van rá, nem csak a legfontosabb helyekre szerelnek kamerákat, hanem a tér minden részét le ellenőrzés alatt lehet tartani velük. A kamera rendszerek előnye, hogy rögzíti a történteket, és behatolás esetén vissza lehet nézni a történteket, melyek bizonyítékként is használhatók. Hátrányuk, hogy nincs hanghatás, így a behatolást nem zavarják meg. Emiatt gyakran alkalmazzák a két megoldást együttesen a maximális biztonság elérésének érdekében.

Nem csak a behatolás jelenthet problémát, hanem a balesetek is, azok közül is a tűzesetek. Ilyenkor alkalmazzák a tűzjelző rendszereket. A legegyszerűbb tűzjelző rendszer a füstjelző, amely hanghatással jelzi a füstöt, de ide tartozhat a menekülési útvonalak, tűzgátló eszközök, berendezések alkalmazása is.