Mire figyeljünk klíma vásárlásnál?

Mire figyeljünk klíma vásárlásnál?A klíma lassan elengedhetetlen kelléke lesz otthonunknak, munkahelyünknek, előbb-utóbb szinte mindenkinek be majd szereznie egy klímát, hogy el tudja viselni a nyári forróságot. Ebben szeretnénk segíteni cikkünkkel.

Nagyon fontos, hogy klímát csak engedéllyel rendelkező vállalkozás árulhat és szerelhet be, emiatt érdemes elkerülni az engedéllyel nem rendelkező árusokat, szerelőket. Ha megfelelő helyről vásárolunk, akkor gyakran azzal járunk a legjobban, ha a készülék eladása és a klímaszerelés is egy céghez tartozik. Ennek az oka nagyon egyszerű, a legtöbb kereskedő olcsóbban szereli be a klímát, ha tőlük vásárolják meg a készüléket is.

A klíma készülék kiválasztásánál is érdemes körültekintőnek lenni, a klíma teljesítményének helyes megválasztása ugyanis nagyon sokat számít az optimális működést tekintve. Ha túl kicsi klímát választunk, akkor az folyamatosan működni fog és a kívánt hőmérsékletet sem biztos, hogy el lehet vele érni. Ha túl nagyot, akkor pedig feleslegesen fizetünk többet a készülkért.

Ma már szinte minden gyártó csak inverteres klímát árul, nem véletlenül, az on/off klímáknál sokkal jobbak ezek a készülékek, annyira, hogy nem is éri meg ma már on/off klímát gyártani. Az inverteres klíma tehát alap, de egyéb plusz funkciói is lehetnek a klímának, amire szükség lehet. Ilyen pl. a fűtésre is történő optimalizálás vagy pl. a wifi.