Tippek az első festményed megvásárlásához

Tippek az első festményed megvásárlásáhozA művészi alkotások közül a festmények azok, melyeket a legtöbb ember kedvel és szeret akár otthonában is kirakni. Nem olyan egyszerű azonban a festmény vásárlásba, gyűjtésbe belevágni laikusként. Ha az első festményed beszerzésén gondolkodsz, az alábbiakat érdemes a vásárlás előtt figyelembe venni.

Első lépésként érdemes egy kicsit közelebbről megismerkedni a stílusirányzatokkal, hogy melyek azok, melyek tetszenek. Mivel rengeteg festmény közül lehet választani, ajánlott első körben kiszűrni azokat a stílusokat, melyek az ízlésednek nem felelnek meg.

A festmények témáját tekintve is érdemes előre válogatni. Van, akinek a természeti képek tetszenek, mások az embereket ábrázoló képeket kedvelik, vagy pl. az épületeket, építményeket stb. Rengeteg időt lehet megspórolni azzal, ha a lehetséges témákat már előre meghatározod.

Valószínűleg otthonodban szeretnéd majd a festményt a falra akasztani. Emiatt olyan festményt válassz, amely illik a helyiségbe, otthonod színvilágába, passzol a belsőépítészeti megoldásokhoz.

Ahogy más területen, úgy festmény vásárlás esetén is a legtöbb segítséget az internet nyújtja. Online lehet keresgetni, ötleteket gyűjteni, sőt, akár festményt is lehet ma már online rendelni. Nem minden festőművész van azonban jelen az interneten, így érdemes offline is tájékozódni, megismerkedni a helyi művészekkel, lehetőségekkel.

Laikusként a festmények értékének meghatározása nem olyan egyszerű, emiatt érdemes megbízható eladótól, galériától vásárolni.